Drie werkweken:

Stappen in je persoonlijke ontwikkeling

 

Kursus van drie weken: komt weer in 2010

 

voor wie is deze activiteit

Iedereen die stappen in zijn persoonlijke ontwikkeling wil zetten en dat niet alleen, maar onder begeleiding wil doen, is welkom.

Als je op een keerpunt in je leven staat, bijvoorbeeld door dat je van baan wilt veranderen, doordat je meer jezelf wilt worden, dat je een scheiding, depressie, burn-out, of andere levensvragen ontmoet, kan deze cursus je veel bieden.

 

Wat doen we

We zijn drie weken op Särstad in Zweden. Deze plek in de Zweedse natuur schenkt ons de kracht om tot ons zelf te komen. Het programma bestaat uit veel wandelen, boogschieten, werken in steen, gesprekken, massage, dagboek bijhouden, schrijfopdrachten, werken in de tuin en genieten. Kortom: aktiviteiten die je helpen om tot jezelf te komen. Je eigen kracht te ontdekken. Te genieten van het NU. Te zijn in het NU.

 

 

het lopen

Lopen bevordert de aanmaak van het hormoon, endorfine. Dit versterkt de positiviteit in je waardoor je je meteen prettig kunt voelen. Vastzittende gedachten gaan stromen in plaats van dat je terecht komt in negatieve gedachtecirkels. Het lopen brengt je in het bewustzijn van het nu. De eenvoud van de dag. Je komt bij jezelf aan.

 

begeleiding

Deze weken zijn vooral bedoeld voor een ieder die innerlijke stappen wil zetten.

Daarbij kan enige hulp op zijn plaats zijn. Begeleiding om dichter bij jezelf te komen. Iemand die naar je luistert en helpt om vanuit andere gezichtspunten naar jezelf te kijken.

Het leren loslaten van vertrouwde denkpatronen. Negativiteit leren omvormen naar positiviteit.

Je leert je eigen krachtkanten ontdekken en je valkuilen.

Maar je leert vooral om in het nu te staan en van daaruit naar je mogelijkheden te kijken.

In onze begeleiding gaan we uit van de kracht en wijsheid die in elk mens zelf aanwezig is.

 

Het is de bedoeling om een soort dagboekje bij te houden, kleine notities kunnen volstaan. Daar zullen we mee werken. Later thuis kun je dan je eigen innerlijke stappen nalezen en gebruiken.

 

De kracht van het lopen en alle andere aktiviteiten zetten je in het nu. Er kunnen dan levensbeelden omhoog komen die erom vragen verwerkt te worden. Het werkt bevrijdend om ze uit je te kunnen zetten door te praten te schrijven en door te luisteren naar elkaar. Zo kom je tot diepere inzichten in je eigen processen.

Het groepsproces kan enorm verrijkend zijn . Maar de groep is nooit belangrijker dan jijzelf. Het meedoen aan een groep mag nooit je eigen proces verstoren. In het leven van alle dag  kan het al te makkelijk gebeuren dat je jezelf wegschenkt. Deze stappen zet je voor jezelf, om zelf te mogen groeien.

Toch kan het je gezichtsveld verbreden door het verhaal van een ander te horen. Je merkt dan dat je niet de enige bent die het moeilijk kan hebben. Ieder heeft zo zijn eigen worstelingen. Het meeleven met elkaar maakt je ook vrijer ten opzichte van je eigen problemen.

Bij het samen ‘stappen in je ontwikkeling?kun je elkaar steunen op je innerlijke reis.

 

We werken kijkend vanuit de biografie, volgens de lijn verleden- het nu- de toekomst.

Tijdens de aktiviteiten hebben we tijd voor gesprekken met elkaar en zullen we ervaringen met elkaar delen. Ook is er veel tijd voor individuele gesprekken.

Aan het eind van deze weken kijken we hoe je alle verworvenheden mee kunt nemen naar de toekomst en naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

Praktische gegevens:

De kosten voor 3 deze weken

bedragen € 1059

 

Inbegrepen zijn Alle maaltijden ? 14 per dag, voor 21 dagen is dat     €  294

Logies ?/span> 15 per dag,

voor 21 nachten is dat          € 315

Kursusgeld                          € 450

 

Aankomst en vertrek zijn beide op een zondag, 

Er is logeerruimte op basis van een tweepersoonskamer. Alle maaltijden zijn inbegrepen, deze zullen we gedeeltelijk samen bereiden. De maaltijden zijn voornamelijk vegetarisch.

De groep kan maximaal uit 6 deelnemers bestaan.

 

 

 

 

De reis

Openbaar vervoer,  per vliegtuig, Ryanair vliegt vanuit Weeze in Duitsland (net over de grens) naar Stockholm Skavsta. Een retourvlucht kost ongeveer 120. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper want die prijs wisselt voortdurend.

Vervoer vanaf het vliegveld; wij halen je op voor 20€ per rit, die 45 minuten duurt.

 

Met de auto is het ongeveer 1200km, wat te rijden is in ongeveer 14 tot 16 uur. De overtocht Puttgarden-Rödby en Helsingör- Helsingborg  kost ongeveer  € 160

 
 
The most unique combinations of materials comprise the manufacture of replica watches time pieces, and the kind of combi features that are in place also are awesome. Imagine a plastic dialed rolex replica, with a chronograph set into it! Or a sports watch that is water proof and comes with a day, date and even a multi colored bezel! Every single rolex replica watches also comes with the same kind of features as an original does, and this certainly is one of the most attractive and appealing ranges of rolex replica uk on the planet. Take for instance the breitling replica uk. This is one watch that has been a best seller ever since it was launched many years ago. This watch is actually an offspring of the world famous Royal Oak watch, which is almost a century old!