Agnes Hulskes

wie zijn we

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Maarten Robijn

 
 

Ik ben sterk betrokken bij de ontwikkeling van de mensen die ik in mijn leven ontmoet. Binnen mijn werk met kinderen was het uitgangspunt voor mij om “de mens?te ontmoeten. En hem een stukje op zijn levensweg te begeleiden.
 
Ik geloof in de scheppende krachten van ieder mens. Dat kan zich uiten in kunstzinnigheid of op een andere manier creatief bezig zijn. Voor mij is dat onder andere beeldhouwen. Maar vooral zit er in elk mens de scheppende kracht om zijn eigen leven vorm te geven. Om zijn leven zo in te richten dat hij zichzelf kan zijn op z`n best.
 
In 2001 ben ik naar Zweden verhuist. Daarna ben ik in een grote levenscrisis terecht gekomen. Dit heeft me veel over mijzelf geleerd en vooral het bewustzijn in me gewekt dat ik mijn leven zo in wil richten als werkelijk nu bij mij past.
Het oprichten van Artaban is daarin een belangrijke stap. Een mogelijkheid om mijzelf te verwezenlijken.
Het begeleiden van mensen, jong en oud vind ik ontzettend inspirerend om te doen. Te  zien hoe een ieder stappen zet om meer zichzelf te worden en te gaan doen wat ieder werkelijk wil is wederzijds bevruchtend.
 
De natuur heeft mijn grote liefde. Ik ben dan ook vaak in het bos te vinden, waar ik steeds meer ontdek over de krachten die daar te vinden zijn.
Het lopen op zich geeft altijd weer nieuwe energie. Ik heb al vele looptochten gemaakt en tijdens de pelgrimsroute naar Santiago heb ik ontdekt hoe vastzittende gedachten weer los komen en hoe opbouwend het lopen van zo`n lange tocht is.
Binnen Artaban krijgt het lopen dan ook een belangrijke plek. We gaan de Pelgrimsroute lopen maar ook tochten maken speciaal met kinderen en jongeren.
Ik verheug me op de vele ontmoetingen die het werken binnen Artaban met zich mee zal brengen.

 

We wonen in Zweden op een prachtige plek waar we ruimte bieden aan jong en oud.

 

 

Voor mij staat het werken met mensen centraal. Mensen en hun ontwikkeling. Dat is al heel mijn (werk)leven zo.

Ik ben begonnen met de oprichting van de Tobiasschool in Zeist. Een vrije school voor leerlingen met leer- en opvoedingsproblemen.

Het werken met kinderen en jongeren die problemen op hun ontwikkelingsweg hebben heeft me gestimuleerd om werkelijk te kijken naar de andere mens. En de vraag te leren stellen: Wie ben je, waar naartoe ben je op weg en hoe kan ik je helpen. Wat kan ik voor je betekenen?

 

In mijn latere werk als manager in een media bedrijf heb ik met volwassenen gewerkt in een arbeidsomgeving met veel deadlines en een hoge werkdruk. Daar heb ik gezien dat mensen bergen kunnen verzetten als ze “gezien worden als mens?en ze hun talenten mogen inzetten en ontwikkelen. Als de werksituatie daarentegen beperkend werkt, of mensen alleen geconfronteerd worden met wat ze niet willen of kunnen, is de werkplek een bron van stress en ziekteverzuim.

Een burn-out ontstaat bijvoorbeeld in een werksituatie waar mensen zichzelf niet kunnen zijn, of waar ze zich niet kunnen ontwikkelen.

 

Ik heb ook een aantal organisaties in hun ontwikkeling mogen begeleiden. Bij deze opdrachten heb ik ervaren dat ook in een organisatie de ontwikkeling van wezenlijk belang is. Ontwikkelt een organisatie zich niet in de richting van nieuwe doelen, dan verstart het en kan het leiden tot een hoog ziekteverzuim, conflicten of zelfs tot het einde van de organisatie.

 

Voor mij is ontwikkeling een wezenlijk aspect in mijn leven. Daarvoor ben ik hier op aarde. Dat is een onderdeel van mijn levensmissie. Het motto:`volg je hart en wordt jezelf?heb ik sterk ervaren tijdens het doormaken van een persoonlijke krisis. Ik voelde mij in mijn leven voor een onmogelijk keuze gesteld. In deze situatie was er maar een mens in de wereld die deze vraag kon oplossen. En dat was ikzelf. Wat wil ik met mijn leven en waar naartoe ben ik op weg. Durf ik mijn hart te volgen. Vaak weten we van binnen wat we moeten doen, maar is er van alles wat ons afhoudt van de juiste stappen.

Het oprichten van Artaban is voor mij een stap recht uit mijn hart. Werken met mensen die zichzelf willen zijn of worden. Die zicht willen krijgen op hun eigen levens doel.

 
 
Come in a variety of quality levels, some are made with very poor materials and are replica watches very inaccurate when compared to a genuine watch model. They are not made to last, even stop working within weeks. The other, such as Watchcopiez or rolex replica watches, they can supply you the high end replica Rolex watches such as cartier replica sale which just use quality materials and are built around quality watch movements that are copies of genuine one. Thisreplica watches uk is much more difficult to spot because of the improved level of quality and materials. So you just cost into the hundreds of dollars and have the potential to last for years. These rolex replica uk are produced in smaller quantities for customers who are willing to pay for this higher level of accuracy.