WAT IS DE CAMINO

 

     REISGEGEVENS

 

     BEGELEIDING

 

     HET LOPEN

 

     REISVOORWAARDEN

het lopen

Lopen bevordert de aanmaak van het hormoon, endorfine. Dit versterkt de positiviteit in je waardoor je je meteen prettig kunt voelen. Vastzittende gedachten gaan stromen in plaats van dat je terecht komt in negatieve gedachtencirkels. Het lopen brengt je in het bewustzijn van het nu. De eenvoud van de dag. Je hoeft tijdens deze reis niets anders te doen dan op te staan, te eten en op pad te gaan. Er ontstaat dan een enorme ruimte om ook je innerlijke reis goed te verzorgen. Je komt bij jezelf aan.

overnachtingen

Deze tocht van ongeveer negenhonderd kilometer, gaan we lopen in acht weken tijd.
We lopen ongeveer 20 tot 25 km per dag, wat we verdelen over zes tot acht uur.
We overnachten voor het grootste deel in herbergen. Deze zijn meestal zeer eenvoudig tot primitief ingericht. Vaak zijn er grote slaapzalen met stapelbedden. Het slapen kan dus wat onrustig zijn, oordopjes kunnen daarbij helpen als je daar last van hebt.
Douches en toiletten zijn eenvoudig, het warme water kan op zijn.

 
 

De herbergen sluiten meestal sīmorgens om acht uur, dus voor die tijd vertrekken we.
Om zo nu en dan goed uit te kunnen rusten, nemen we minstens een keer per week een Hostal. Een Hostal is een simpel hotelletje. Daar kun je in ieder geval lekker douchen en tot twaalf uur de kamer gebruiken. Die ochtend kun je dan voor jezelf gebruiken.
De Hostal kamer wordt door twee of drie mensen gedeeld.
We lassen rustdagen in om bij jezelf aan te komen en je lichaam rust te geven.
 
 

rustig looptempo

We willen niet mee doen aan de pelgrimsgekte, waarbij iedereen zo snel mogelijk loopt om als eerste bij de volgende herberg te zijn. Wij willen flexibel zijn en vertrouwen op een slaapplek. Dat kan betekenen dat we ook wel eens op matjes moeten slapen. Het kan dus ook primitief worden, je gaat het avontuur aan.
Maar dat geeft ons wel de ruimte om rustig in eigen tempo de tocht te lopen, en te genieten van elk moment. Het is niet de bedoeling om de stres van alle dag ook nog mee te nemen op de Camino.
Het lopen kan ook wel eens zwaar vallen en soms spierpijn opleveren. Zo gewenst kunnen wij een massage aanbieden.
 

maaltijden

Het eten is tijdens deze tocht ook eenvoudig, de eetbehoefte kan helemaal veranderen. We willen de kosten zo laag mogelijk houden om het daardoor mogelijk te maken om twee maanden op pad te zijn.
De meeste maaltijden zullen we met elkaar bereiden.
Inkopen doen we gezamenlijk, dus ieders wensen kunnen tot op zekere hoogte worden ingevuld binnen een budget.
In je rugzak moet je daarom ruimte en gewicht overhouden om een deel van de maaltijd ingrediŽnten te dragen. Het ontbijt verzorgen we zelf. Tussen de middag zullen we meestal picknicken.
Regelmatig zullen we in een herberg een avondmaaltijd krijgen of in een eenvoudig restaurant een pelgrimsmaaltijd nuttigen.
Onderweg moet je altijd voldoende water bij je hebben. Het water uit de drinkplaatsen is vaak nogal chloorachtig. Het kopen van steeds weer een fles water is daarom aan te bevelen. De kosten hiervan zijn voor je zelf.
 

konditie

Om deze tocht te kunnen volbrengen moet je lichamelijk in staat zijn om vele uren per dag te lopen, iets wat je ook opbouwt tijdens de tocht zelf. Maar de beginkonditie moet redelijk zijn, je moet dan ongeveer wel vier uur per dag kunnen lopen.
We zullen rustig opstarten en uiteindelijk een gezamenlijk ritme vinden met regelmatig een rustpauze.
Je moet een rugzak kunnen dragen, waarbij acht tot tien kilo zwaar genoeg is. Tijdens deze tocht zullen er momenten zijn waarop elk gewicht je te veel kan zijn.
Je moet van avontuur houden en ingesteld zijn op ook primitieve omstandigheden. Maar vooral moet je een positieve instelling hebben om met een groepje van ongeveer zes personen deze uitdaging aan te gaan.

 
 
Tag Heuer replica watches are divided by grades with five grades existing and currently being sold. With rolex replica watches, the lower the grade, the better the watch. Grade one is the Swiss grade and considered the best. You want to make sure the weight of your rolex replica uk closely to the weight of an authentic replica watches sale. High-end metals have a tendency to be heavy, and if you have the opportunity to look at an authentic rolex replica sale, you will notice how heavy it is. Thus a Tag Heuer replica that is considered a higher grade or higher quality will also be considerably heavier than a lower breitling replica sale. Water resistance is a trademark of the replica watches sale as they were the first company to establish this feature on watches.